De rubriek van de moderne man I
of
How to make a nice veggy bobotie?
Vegetarische bobotie met linzen en butternut
Voor 5 à 6 mee-eters
400 g linzen
1 grote butternut squash, geschild en in blokjes gesneden
3 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 fijngesneden ajuin
2 sneden wit brood
250 ml melk
200 g fetakaas
3 theelepels abrikozenconfituur
3 eetlepels chutney
sap van een halve citroen
75 g rozijnen
10 gedroogde abrikozen
2 eetlepels gehakte amandelen
curry
kurkuma
provencekruiden
peper en zout
3 eieren
6 laurierbladeren
Bereiden
- oven voorverwarmen op 180°C
- butternut bakken en ajuin erbij fruiten
- brood in 125 ml melk laten weken en in stukken snijden
- abrikozen in water laten weken en in stukjes snijden
- butternut, linzen, feta, abrikozen, rozijnen, brood, chutney, confituur, amandelen en kruiden mengen
- dit hele zootje in een ingevette ovenschotel gieten en met citroensap besprenkelen
- eieren en rest van de melk mengen en erover gieten
- met de laurierbladeren decoreren
- 45 minuten op 180°c in de oven
Deze is net uitgeprobeerd en goedgekeurd door Marijke, Mieke en Leen en ikzelf vond het ook wel best lekker.

0 Comments:
Een reactie posten
<< Home