donderdag, juli 27, 2006

De rubriek van de moderne man I

Ja beste lezers, ook ik zet zoals door Marijke beloofd ook eens iets op deze blog. Iets waar ik al even naar op zoek was en gevonden heb door een simpele butternut-linzenbobotie te combineren met het originele vlees-recept.
of
How to make a nice veggy bobotie?

Vegetarische bobotie met linzen en butternut

Voor 5 à 6 mee-eters

Ingrediënten

400 g linzen
1 grote butternut squash, geschild en in blokjes gesneden
3 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 fijngesneden ajuin
2 sneden wit brood
250 ml melk
200 g fetakaas
3 theelepels abrikozenconfituur
3 eetlepels chutney
sap van een halve citroen
75 g rozijnen
10 gedroogde abrikozen
2 eetlepels gehakte amandelen
curry
kurkuma
provencekruiden
peper en zout
3 eieren
6 laurierbladeren

Bereiden

- linzen gaarkoken
- oven voorverwarmen op 180°C
- butternut bakken en ajuin erbij fruiten
- brood in 125 ml melk laten weken en in stukken snijden
- abrikozen in water laten weken en in stukjes snijden
- butternut, linzen, feta, abrikozen, rozijnen, brood, chutney, confituur, amandelen en kruiden mengen
- dit hele zootje in een ingevette ovenschotel gieten en met citroensap besprenkelen
- eieren en rest van de melk mengen en erover gieten
- met de laurierbladeren decoreren
- 45 minuten op 180°c in de oven


Deze is net uitgeprobeerd en goedgekeurd door Marijke, Mieke en Leen en ikzelf vond het ook wel best lekker.