zondag, september 03, 2006

Rubriek van de moderne man II

Na een beetje positieve commentaar over het vegetarische boboti-recept en de waarschijnlijk niet zo alom-aanwezigheid van butternut in het verre belgenlandje, nu the real thing:

Boboti voor 6 à 8 personen

ingredidinges:

1 kg gehakt

1 grote, fijngesneden ajuin

3 schellekes wit brood

een kwart liter melk

3 theelepels abrikozenconfituur

3 eetlepels chutney

3 theelepels citroensap

75 g rozijnen

10 gedroogde abrikozen

2 eetlepels milde curry

1 eetlepel kurkuma

2 eetlepels gehakte amandelen

1 theelepel provencekruiden

3 eieren

6 laurierbladeren

peper en zout


bereiden:

- oven voorverwarmen op 180°C

- brood in de helft van de melk laten weken

- abrikozen in water laten weken en in stukken snijden

- gehakt met zout en peper kruiden en bakken en
ajuin erbij fruiten
- kruiden, rozijnen, brood etc. (nog niet de citroen, laurier, melk en eieren)
mengen en door het gehakt roeren
- dit mengsel in een ingevette ovenschotel
gieten en met citroensap besprenkelen
- eieren en rest van de melk
mengen en erover gieten
- dit alles met de laurierbladeren decoreren

- 45 minuten op 180°c in de oven


En dan met rijst, chutney en een lekker wijntje opdienen. Smullen maar!