Rubriek van de moderne man II
Na een beetje positieve commentaar over het vegetarische boboti-recept en de waarschijnlijk niet zo alom-aanwezigheid van butternut in het verre belgenlandje, nu the real thing:
Boboti voor 6 à 8 personen
ingredidinges:
1 kg gehakt
1 grote, fijngesneden ajuin
3 schellekes wit brood
een kwart liter melk
3 theelepels abrikozenconfituur
3 eetlepels chutney
3 theelepels citroensap
75 g rozijnen
10 gedroogde abrikozen
2 eetlepels milde curry
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels gehakte amandelen
1 theelepel provencekruiden
3 eieren
6 laurierbladeren
peper en zout
bereiden:
- oven voorverwarmen op 180°C
- brood in de helft van de melk laten weken
- abrikozen in water laten weken en in stukken snijden
- gehakt met zout en peper kruiden en bakken en ajuin erbij fruiten
- kruiden, rozijnen, brood etc. (nog niet de citroen, laurier, melk en eieren) mengen en door het gehakt roeren
- dit mengsel in een ingevette ovenschotel gieten en met citroensap besprenkelen
- eieren en rest van de melk mengen en erover gieten
- dit alles met de laurierbladeren decoreren
- 45 minuten op 180°c in de oven
En dan met rijst, chutney en een lekker wijntje opdienen. Smullen maar!
Boboti voor 6 à 8 personen
ingredidinges:
1 kg gehakt
1 grote, fijngesneden ajuin
3 schellekes wit brood
een kwart liter melk
3 theelepels abrikozenconfituur
3 eetlepels chutney
3 theelepels citroensap
75 g rozijnen
10 gedroogde abrikozen
2 eetlepels milde curry
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels gehakte amandelen
1 theelepel provencekruiden
3 eieren
6 laurierbladeren
peper en zout
- oven voorverwarmen op 180°C
- brood in de helft van de melk laten weken
- abrikozen in water laten weken en in stukken snijden
- gehakt met zout en peper kruiden en bakken en ajuin erbij fruiten
- kruiden, rozijnen, brood etc. (nog niet de citroen, laurier, melk en eieren)
- dit mengsel in een ingevette ovenschotel
- eieren en rest van de melk mengen en erover gieten
- dit alles met de laurierbladeren decoreren
- 45 minuten op 180°c in de oven
En dan met rijst, chutney en een lekker wijntje opdienen. Smullen maar!
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home